Editura Litera la Bookfest 2019

Dublă ocazie de sărbătoare la această ediție a Salonului Internațional de Carte Bookfest: Editura Litera își așteaptă cititorii cu cele mai noi titluri ale sezonului și aniversează trei decenii de carte.

În perioada 29 mai- 2 iunie, standul Editurii Litera din Pavilionul B2 Romexpo este pregătit cu peste 1000 de volume, titluri noi, cărți-eveniment, lansări, reduceri și concursuri aniversare.

Noi titluri în Colecția Clasici Contemporani Litera

Autoarea multipremiată Zadie Smith intră în portofoliul Editurii Litera cu titlul Swing Time, considerat de critici drept cel mai bun roman al său. O operă ambițioasă, exuberantă despre două fete pasionate de dans, a cărei acțiune se mută din nord-vestul Londrei până în Africa de Vest. Nominalizat la Premiul Man Booker ­­­și finalist la National Book Critics Circle Award, romanul va fi disponibil la Bookfest 2019.

„Un dans în sine, sincopat, neașteptat și vioi… Poate că Swing Time nu  este simplu de analizat și nu se mulează pe nici un tipar, dar este extraordinar de plin de viață.“ The New York Review of Books

La doi ani de la publicarea romanului autobiografic Sfârșitul lui Eddy Bellegueule, care l-a propulsat pe Édouard Louis în atenția criticilor și a cititorilor din lumea întreagă ca unul dintre cei mai remarcabili tineri scriitori francezi, autorul revine cu o poveste șocantă. Într-un impuls de sinceritate extremă, Édouard Louis depășește bariera pudorii, ne mărturisește o experiență traumatizantă și obține ceva care este la îndemâna a foarte puțini creatori: ne face să simțim și să gândim în același timp. Lipsită de orice reținere, mărturia lui este profund emoționantă și plină de inteligență, ceea ce face din O istorie a violenței, noul său roman autobiografic, una dintre cele mai reprezentative opere ale timpului nostru.

„Édouard Louis… este o specie relativ rară – un romancier care are ceva de spus și dorința de a o spune, fără rezerve.“ The Times

Carte  Pentru Toți– Cărți esențiale pentru biblioteca ta

În imprintul Carte Pentru Toți apar romane premiate precum Dorința de Richard Flangan, Winston Duru’de Paul Beatty sau Patrick Melrose de Edward St Aubyn.

Bestsellerul internațional Patrick Melrose de Edward St Aubyn a inspirat serialul cu același nume cu Benedict Cumberbatch în rolul principal, disponibil pe HBO GO. Cartea ni-l prezintă pe Patrick Melrose, un copil plin de imaginație care se adaptează cu greu la viața alături de părinții săi. Într-o după-amiază, înainte de sosirea oaspeților la o petrecere, viața lui Patrick se va schimba radical.

“Unul dintre cele mai bune cicluri din ficțiunea contemporană.”The Boston Globe

Un nou titlu în colecția Kronika semnat de Ian Kershaw

După ororile copleșitoare ale primei jumătăți a secolului XX, descrise de Ian Kershaw în volumul anterior, Drumul spre iad, anii 1950–2017 au adus pace și relativă prosperitate în majoritatea țărilor Europei. Îmbunătățirile economice importante au transformat continentul. Era catastrofală a celor două războaie mondiale s-a transformat într-un trecut ceva mai îndepărtat, deși umbra sa lungă a continuat să influenţeze mentalități. În această carte remarcabilă, Ian Kershaw creează o adevărată panoramă a lumii în care trăim. Inspirându-se din exemple de pe tot continentul, Un continent fracturat ne va face să regândim ideea de Europa și ce înseamnă să fii european.

 

Scrisori din far de Emma Carroll este o poveste plină de aventuri, minunat scrisă, despre curaj, suferință, prietenie și compasiune în timpul celui de-al Doilea Război Mondial și o lecție de viață dintre cele mai importante: respectul și bunătatea pot înfrânge prejudecățile și intoleranța. După mai multe luni de bombardamente în Londra, în urma unui raid aerian în care Sukie, sora ei mai mare, dispare fără urmă, Olive Bradshaw și fratele ei sunt trimiși într-un sătuc de pe coasta Devonului, în casa misteriosului paznic al farului. Acolo, Olive găsește un bilet codificat care pare să o lege pe Sukie de Devon și de ceva deopotrivă misterios și extraordinar de periculos.

Copiii și adolescenții vor regăsi multe alte povești și personaje care așteaptă să fie descoperite în: Super normal și eroii renegați de Greg James, Chris Smith, Curajos ca un leu poate fi oricine, de Heinz Janisch, cu ilustrații de Mathias Weber, Căsuța de pe râu și Căsuța plină de prieteni de Peter Bentlyși Charles Fuge, Profa de sport e extraterestră-șefă de David Solomons, Amelia von Vamp și prinții unicorni de Laura Ellen Anderson, Alfabetul meseriilor de Simona Epure, cu ilustrații de Adriana Petrescu, Mă iubesc așa cum sunt de Jess Sanders.

Editura Litera împlinește 30 de ani

Fondată în luna mai a anului 1989, Editura Litera a reușit să aducă în bibliotecile românilor, în decursul celor 30 de ani de existență, mii de titluri din cele mai variate domenii: ficțiune, enciclopedii, atlase, dicționare, cărți pentru copii, artă și arhitectură, istorie, limbi străine, cultură generală, sănătate și frumusețe, dezvoltare personală, business, călătorii, familie și timp liber.

Cu 800 de titluri editate anual în cele peste 50 de colecții și imprinturi, și cu o cifră de afaceri care reprezintă mai bine de 15% din valoarea totală a pieței de carte din România, Grupul Editorial Litera se află în prezent în topul celor mai importante edituri din țară.

La 30 de ani de când a văzut lumina tiparului prima carte Litera, rămânem fideli promisiunii pe care am făcut-o cititorilor: aceea de a garanta calitatea și accesibilitatea cărților noastre, îmbunătățind continuu procesul de editare, prin asimilarea creativă a celor mai inovatoare tehnologii.

Concurs aniversar Litera 30 la Bookfest

Cu ocazia aniversării Litera, pe toată perioada târgului de carte,fiecare cititor primește cadou o carte la alegere din imprintul Carte Pentru Toți, la achiziția oricărei alteia din portofoliu, indiferent de valoare.

Program lansări

Joi 29 mai ora 18:00 Scena Arena Eveniment dedicat cărților de istorie Litera: România în Primul Război MondialIntelectualii lui CeaușescuMaria, o regină în războiÎn vâltoarea războiului. Vor vorbi Petre Otu, Cosmin Popa, Bedros Horasangian, Maria Georgescu, Ion Sturdza, Ion Bulei. Moderator Ilieș Câmpeanu

Vineri 31 mai ora 11.30 Standul Editurii Litera Lansarea cărții Charlie se transformă în cocoș de Sam Copeland, cu ilustrații de Sarah Horne. Activități cu Monica Davidescu

Ora 15.00, Standul Marea Britanie, Lansarea cărții Inotând spre casă de Deborah Levy. Vor vorbi George Volceanov, Alina Purcaru. Moderator Bedros Horasangian

Sâmbătă 1 iunie Ora 13.30, Standul Editurii Litera, Lansarea cărții Swing time de Zadie Smith.Vor vorbi  Cristina Stănciulescu, Ioan Bogdan Lefter. Moderator Bedros Horasangian

Ora 14.30, Standul Editurii Litera, Lansarea cărții O istorie a violenței de Edouard Louis. Vor vorbi Laura Câlțea, Alexandru Matei, Ovidiu Șimonca. Moderator Bedros Horasangian.

 

Detalii în timp real găsiți pe pagina de Facebook a Editurii Litera.

imagine.jpg

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s